Home Page Articles User Guides News Letter  



Author Topic: Teleworker / 5010 IP phone  (Read 5233 times)

Semperfi4000

  • Guest
Teleworker / 5010 IP phone
« on: October 27, 2008, 02:26:11 PM »
I have Mx3300, and I have my IP phone running on a Teleworker server.
I am able to configure our 5020's and 5224's,  however, when I configure a 5010, i get the following error : RTCS bind err 505
On my other IP phones, I don't have a place to enter an  RTC address. 
does anyone know what this means ?
thank you.


Offline ralph

  • Mitel Forums Admin
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5296
  • Country: us
  • Karma: +453/-0
  • Published Author: http://amzn.to/2dcYSY5
    • View Profile
Re: Teleworker / 5010 IP phone
« Reply #1 on: October 27, 2008, 03:50:22 PM »
This is directly from the current TW user guide:
Quote
The Teleworker Solution supports the following IP Phones:

Semperfi4000

  • Guest
Re: Teleworker / 5010 IP phone
« Reply #2 on: October 28, 2008, 02:12:31 PM »
Wow, ok thats not good.  I have 35 / 5010's..   Is there a way to implement these IP phones, without the Teleworker ?
Thank you

Offline ralph

  • Mitel Forums Admin
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5296
  • Country: us
  • Karma: +453/-0
  • Published Author: http://amzn.to/2dcYSY5
    • View Profile
Re: Teleworker / 5010 IP phone
« Reply #3 on: October 28, 2008, 04:56:39 PM »
You'd have to set up a VPN between your home routers and your office router.
Or..
Point a public IP address to the 3300.

Ralph

Offline Chakara

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 607
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
    • Kyle Petree
Re: Teleworker / 5010 IP phone
« Reply #4 on: October 28, 2008, 09:40:25 PM »
Wow - I didn't even know the 50xx series existed until now.  Take a look at 5212/5224's as fairly inexpensive replacements for those old style units...

-Chak

Semperfi4000

  • Guest
Re: Teleworker / 5010 IP phone
« Reply #5 on: October 29, 2008, 02:18:47 PM »
Thank you for your reply.   on the MX3300,  in form "Multiline IP Set Cong ", I have the 5010 setup. 
I tried testing the connection internally, and still didn't work.

the IP address for my MX3300 is 192.168.0.10.   

so, I put that address 192.168.0.10 on my 5010 in TFTP and RPC settings.

afterwards, I tried putting static addresses for the phone itself 192.168.0.253, and it bootup, with no RPCS error. However, it just hung on the address 192.168.0.253

Is there something I need to still configure on the MX3300 ?

thank you

Offline bluewhite4

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1026
  • Country: us
  • Karma: +20/-0
    • View Profile
Re: Teleworker / 5010 IP phone
« Reply #6 on: November 04, 2008, 03:29:22 AM »
Can you give us a break-down of all the settings that you statically put into the phone? Is the controller on a seperate VLAN?


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9